Sredstvo za zaščto strešnih konstrukcij

BELBOR

Sredstvo za zaščito strešnih konstrukcij

Z ustrezno zaščito lesa lahko podaljšamo njegovo življenjsko dobo tudi do 7-krat. Lesena strešna konstrukcija sicer ni neposredno izpostavljena vremenskim vplivom, vendar pa tudi njeno življenjsko dobo lahko podaljšamo, če les pred montažo zaščitimo pred napadom škodljivcev.

Strešna konstrukcija ima pri hiši pomembno vlogo, saj jo ščiti pred padavinami, les pa mora ostati čim dlje zdrav in s tem zadosti nosilen. Za takšno zaščito lahko uporabite Belinkin izdelek Belbor. Pod blagovno znamko Belbor tržimo dva izdelka – koncentrat v obliki paste, ki jo pred uporabo razredčimo z vodo in je v rumenem barvnem tonu, ter raztopino, ki je že pripravljena za nanašanje in je v rumenem in zelenem barvnem tonu. Sredstvo nanašamo na suh les. Pred nanašanjem moramo z lesa odstraniti vse ostanke lubja. Ker izdelek vsebuje vodo, naj bo ob nanašanju temperatura lesa in ozračja večja od +5° C. Sredstvo nanašamo s premazovanjem, potapljanjem, z brizganjem ali oblivanjem. Z 1 litrom raztopine v povprečju premažemo 6-7 m² običajno obdelanega suhega smrekovega lesa. Če se boste odločili za nakup koncentrata in raztopino pripravili sami, bo 1 embalažna enota zadostovala za 150-170 m² lesa. Večja poraba izboljša zaščito, saj to pomeni, da se je sredstvo vpilo globje v les. Les, premazan z raztopino Belbora, je pri normalnih vremenskih razmerah suh po 24 urah. Visoka zračna vlaga in nizke temperature podaljšajo čas sušenja. Orodje takoj po uporabi speremo z vodo.

Belinka - BelborImage Les, zaščiten z Belborom, ne sme biti izpostavljen dežju, ker se sredstvo z dežjem izpira. Zato moramo že impregniran les pred montažo zaščititi pred padavinami. Strešno konstrukcijo, ki kasneje ni izpostavljena vremenskim vplivom, po impregniranju ni treba premazati z dodatnim zaščitnim premazom. Tiste dele ostrešja, ki pa bodo izpostavljeni vremenskim vplivom, proti napadu škodljivcev dodatno zaščitimo z Bellesom in enim od končnih premazov, kot so Belton, Belton aqua ali Beltop.

Belbor je samo eden izmed Belinkinih izdelkov za sistemsko zaščito lesa. Če pokličete brezplačno telefonsko številko 080 10 88 ali napišete vprašanje na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., lahko vedno dobite popolno informacijo o tem, kako in s katerimi sredstvi boste najbolje zaščitili svoj les.