Stešna okna

Stešna okna

Mogoče niste vedeli ampak že leta 1942 je Danec Villum Kann Rasmussen razvil in naredil enostavno prezračevalno okno iz lesa, danes pravimo, da je to prvo strešno okno.

Njegova vizija je bila »oživitev« temnega in neizkoriščenega podstrešja v »osvetljen« življenski prostor. Danes je na tržišču velika izbira strešnih oken različnih proizvajalcev. Vsi nas poskušajo prepričati, da je njihov prizvod najboljši ampak, ko se odločamo za nakup bodimo pazljivi. Pri izbiri moramo upoštevati celo vrsto dejavnikov: material iz katerega sta narejena okenski okvir in krilo, način odpiranja in zapiranja okenskega okovja, način zasteklitve, prezračevanja, senčenja. Seveda ne smamo pozabiti tudi na ceno strešnega okna in njegove vgradnje (obrtniki in podjetniki vam na vašo željo in povpraševanje izdelajo predračun o vgradnji).

V naši temi o strešnih oknih bomo poskušali skozi strokovne priloge proizvajalcev, ekskluzivnih uvoznikov-trgovcev in izvajalcev poiskati rešitve in odgovore, katere mogoče iščete prav ta trenutek ali jih boste mogoče potrebovali v bodočnosti.

Spremljajte naše priloge.
Lep pozdrav uredništvo nastrehi.net