Sturmfix sponka za strešnike

Sturmfix sponka za strešnikeSturmfix sponka za strešnike

Vremenske razmere v današnjem času so zelo spremenljive, oz. katastrofalne. Huda neurja z točo, orkanskim vetrom in sunki vetra, ki so sposobni ne samo odkriti nekaj strešnikov ampak tudi celo ostrešje in še kaj hujšega. Priča smo zadnjim dogodkom jeseni 2008.

Z vsemi takšnimi problemi so se strokovnjaki podjetja skupine Koramic iz Nemčije, že v letu 1950 začela ukvarjati, na kakšen način pritrditi strešnike in s tem zmanjšati možnost oz. minimalizirati škodo ob pojavih neurij. V preteklosti so se strešniki pritrjevali ali z žeblji, ali vijaki ali pa s posebnimi vetrnimi sponkami, ki pa so bile omejene na debelino letev in pa nerodne za pritrjevanje.

Rešitev je morala biti učinkovita in enostavna.

Tako so s letu 2007 na tržišče lansirali posebno sponko za strešnike, imenovano STURMFIX.

Surmfix - sponka z veliko močjoSurmfix - sponka z veliko močjoSTURMFIX sponka je učinkovita in enostavna zauporabo.

Način pritrjevanja strešnikov je enostaven in učinkovit. Strešniki, ki so primerni za tako pritrditev imajo posebno oblikovano glavo strešnika in pa utor na zadnjem spodnjem zadnjem delu strešnika.

Način pritrjevanja strešnikovNačin pritrjevanja strešnikovS STURMFIX  sponko, privijačimo strešnik enako kot z klasičnim vijakom. STURMFIX sponka ima posebno obliko, ki omogoči, da se naslednji naležni strešnik s spodnjim utorom pričvrsti na spodaj ležečega, ki je bil pričvrščen s sponko STURMFIX (glej gornje slike).

Učinek in sile (3.250N), ki jih sponka zdrži, so bile A-testirane nainštitutu IZF v Essnu. In tudi opisane v standardih DIN EN 14437.
Več informacij dobite s klikom na povezavo.

Način pritrjevanja strešnikovNačin pritrjevanja strešnikov
Jernej Požun