Gradnja dimnika

Gradnja dimnika - štoklje na dimniku Gradnja dimnika

Ko se odločamo o gradnji dimnika moramo že vnaprej vedeti, katero gorivo bomo uporabljali.

Pri gradnji hiše (vsaj v Sloveniji) premalo pozornosti namenjamo izbiri dimnika in strokovnem mnenju (večinoma je dimnik že zgrajen in šle potem se odločamo o tem, katero gorivo bomo uporabljali).

Kvalitetna in dobro izvedena gradnja dimnika nam omogoča realizirati različne moderne koncepte ogrevanja - vseeno je če so to fosilne ali regenerativne oblike energentov. To nam bo v bodočnosti omogočalo večje varčevanje, ker lahko iskoriščamo najbolj ugodne vire ogrevanj (fleksibilnost pri trenutnem spremljanju cen goriva na trgu in hitro prilagajanje).

Nasvet strokovnjakov je: že v samem začetku je treba vgraditi kvaliteten dimnik, da se izognemo naknadnim stroškom sanacije in naknadne vgradnje.

Moderni dimniki

Danes se gradijo atraktivne hiše - zgradbe in tudi pri izbiri dimnikov se na trgu že nekaj časa pojavljajo zanimivo oblikovani dimniki. Takšni dimniki nimajo samo estetski videz ampak so tudi tehnično prilagodljivi za priklop na že obstoječe standardne kurilne naprave, kot tudi na sodobne kurilne naprave.

RadiatorRadiatorZunanja izvedba dinikaZunanja izvedba dinikaOdprt kaminOdprt kamin

Uredništvo nastrehi.net