Intervju z g. Grilcem direktorjem podjetja Oben-Auf

 Po končanem sejmu DOM v Ljubljani smo zaprosili g. Grilca iz podjetja Oben-Auf za kratek intervju.

G. Grilc koliko časa že vodite podjetje Oben-Auf in kaj se je v tem času spremenilo?
Podjetje Oben-Auf d.o.o. vodim od leta 2004. V dveh letih in pol smo skoraj potrojili prodajo, uredili skladišče na lokaciji PE Ljubljana ter v letu 2006 odprli poslovno enoto v Mariboru. Zaposlili smo tudi štiri nove sodelavce.

Skladiščni in poslovni prostori podjetja Oben-Auf d.o.o., PE Ljubljana, Dunajska 421Skladiščni in poslovni prostori podjetja Oben-Auf d.o.o., PE Ljubljana, Dunajska 421
Skladiščni in poslovni prostori podjetja Oben-Auf d.o.o., PE Ljubljana, Dunajska 421
 

Katero kritino zastopa in prodaja podjetje Oben-Auf  in kaj še poleg strešne kritine ponujate kupcu? Boste mogoče razširili vašo ponudbo?
Naše podjetje zastopa in uvaža produkte nemškega podjetja Creaton (opečna kritina), Bauder (ravne strhe: bitumen, PVC, zelene strehe), Eternit (strešne plošče, betonski strešnik). Naši pomembni partnerji pa so še Tondach, Velux, Agepan, Novi Most (strešni dodatki), Italpanelli. Smo specializirana trgovina za streho in strešne kritine. Z omenjenimi proizvajalci in njihovimi produkti pokrivamo celotni spekter strešnih kritin in strešnih dodatkov.

Ali je ta trenutek, za podjetje Oben-Auf, kot ponudnika strešnih kritin, položaj težji ali lažji glede na dogajanja na trgu gradbenega materiala oz. strešnih kritin?
Glede na to, da smo specializirana trgovina za strešne kritine, se na področju prodaje streh lahko prilagajamo željam naših kupcev in jim svetujemo. Specializiran program  jepo eni strani prednost pred ostalimi ponudniki gradbenega materiala.

Skladiščni in poslovni prostori podjetja Oben-Auf d.o.o., PE Maribor, Miklavška cesta 55/aSkladiščni in poslovni prostori podjetja Oben-Auf d.o.o., PE Maribor, Miklavška cesta 55/a
Skladiščni in poslovni prostori podjetja Oben-Auf d.o.o., PE Maribor, Miklavška cesta 55/a

Kaj je na koncu odločilno, pri kupcih, za nakup strešne kritine?

Kupci  dandanes pred nakupom kritine pridobijo že zelo veliko informacij o strešnih kritinah. Še vedno pa jim dober nasvet, dobra praksa, tehnične informacije in karakteristike določene kritine pridejo še kako prav pri izbiri produkta.Tako da je pri nakupu oz.prodaji kritine pomembno, da ima prodajalec čim več znanja in izkušenj na področju streh in strešnih kritin. Pomembno je tudi, da prodajalec zaupa v produkt, ki ga prodaja. Zato imamo v našem podjetju skrbno izbran prodajni asortiment, v katerega verjamemo.

Ima podjetje Oben-Auf strokoven in usposobljen kader glede svetovanja pri nakupu strešne kritine in strešnih dodatkov? Kako je z izvajalci ali kupcu lahko pomagate z nasveti oz. imate mogoče kakšno »znano« listo izvajalcev/krovcev, katere lahko predlagate?
V prvi vrsti so naši kupci krovci, tesarji in gradbeniki. Stranke zato lahko povežemo z izvajalci ali pa sami opravimo prvi ogled objekta in na osnovi le tega izdelamo ponudbo oz. stranki svetujemo pri izbiri strešne kritine. Ker zastopamo široko paleto proizvodov, poskušamo stranki predstaviti različne kritine z vsemi njihovimi pozitivnimi in negativnimi lastnostmi. Potem se lahko stranka samaodloči za sebi najprimernejšo kritino. Seveda imamo zato tudi usposobljen kader.

Zunanji razstavni prostor - PE MariborZunanji razstavni prostor - PE Maribor
Zunanji razstavni prostor - PE Maribor

Letošnji sejem DOM je za nami in ker vemo, da je podjetje Oben-Auf bilo prisotno na sejmu nam lahko poveste kakšni so vtisi in kako ste zadovoljni z obiskom oz. povpraševanjem po vaših kritinah in ostali ponudbi?

Z sejmom smo zelo zadovoljni. Zanimanje je bilo veliko in z našim prodajnim programom resnično lahko zadovoljimo še tako zahtevnega kupca.

Gospodu Grilcu iz podjetja Oben-Auf se zahvaljujemo za intervju in mu želimo veliko poslovnih uspehov.

Uredništvo nastrehi.net