18. sejem MEGRA

Sejem Megra
18. mednarodni sejem gradbeništva in gradbenih materialov

Sejem MEGRA je v torek, 05.04.2005, odprl minister za gospodarstvo g. A. Vizjak.  Kot  zelo dobro je minister ocenil povezovanje gradbenih in ostalih panog zaradi uspešnejše izmenjave izkušenj in znanj, tako v Sloveniji kot v okvirju evropske skupnosti.
Naglasil in pohvalil je pozornost katero sejem namenja mladim – izobraževanje in vključevanje v panogo (letos veliko število srednjih šol predstavlja svoje izobraževalne programe).

ZRMK je že deveto leto zapored podelil znake kakovosti v gradbeništvu. Dobitnikov je deset: Tlaki Kavka, Strehca Mitja Salopek, Podvleka PSP, Nivo  Celje, Interles Lenart, Stolnik M&I, Izolacija Zorman  - dve nagradi, Wienerberger opekarna Ormož, Keragrad Novo mesto.
Prvi dan sejma se je začelo tudi 6. državno prvenstvo mladih kleparjev in krovcev Slovenije. Organizator je že drugič zapored OOZ Murska Sobota skupaj s SKK pri OOZ Murska Sobota, Ljutomer, Gornja Radgona, Lenart, Lendava in SKK pri OZ Slovenije.
Nastopajo in tekmujejo mladi kleparji in krovci s končano strokovno šolo v ekipi, katero sestavljata dva tekmovalca in mentor. Letos so se prijavile ekipe: Šolskega centra Ptuj z dvema ekipama, Srednja šola Štore, OOZ Celje, OOZ Ljubljana-Bežigrad, OOZ Murska Sobota in Ljutomer.
Potrebno opremo za izvedbo prvenstva (strešno kritino, pribor – po določilih IFD) kot tudi finančna sredstva zagotavljajo donatorji – slovenska proizvodna in zastopniška podjetja. Generalni donator letošnjega prvenstva je podjetje TONDACH – Slovenija d.o.o.. Ostali donatorji: Bramac strešni sistemi, Esal Anhovo, Mix Ljubljana, Velux Trzin, Trimo Trebnje, Pomurski sejem Gornja Radgona in Unior Zreče.

Tekmovalni panoji na sejmu MEGRATekmovalni panoji na sejmu MEGRA

Danes, 06.04.2005 je zaključni del tekmovanja z podelitvijo nagrad najboljšim tekmovalcem (Dvorana 3 ob 17 uri). Zmagovalna ekipa letošnjega prvenstva se bo udeležila 18. svetovnega prvenstva kleparjev in krovcev v Južnoafriški Republiki – Cape Townu.
Naš portal zanimajo predvsem dogodki, ki se dogajajo »okrog streh«, tekmovanje smo že omenili vendar moramo žal poročati o zelo majhnem številu razstavnih prostorov strešnih elementov. Mogoče bi omenili razstavne prostore: Goriških opekarn, Haas dom, Salonit Anhovo, Wienerberger opekarne Ormož, B&L-Utrip.
Po sejmu v Celju lahko tudi za sejem MEGRA potrdimo, da sejem ni interesanten za razstavljalce strešnih elementov (proizvajalce, obrtnike, uvoznike) kot tudi za obiskovalce (na splošno je bil prvi dan obisk sejma zelo slab). Mogoče je letno en sejem dovolj in to tisti v Ljubljani, zaradi ugodnega termina sejma (velja za razstavljalce strešnih elementov). V času sejma v Celju in  Gornji Radgoni imajo omenjeni proizvajalci, obrtniki, uvozniki strešnih elementov zaradi narave dela najmanj časa – sezona je v polnem teku.

Lep pozdrav iz uredništva nastrehi.net