Nerecesijski Sejem DOM 2009

Elegantno v temni barvi se je letos predstavilo podjetje Oben-auf s pestro ponudbo strešnih in fasadnih sistemov

Obvezna kavica na sejmu, ko srečaš znance (s katerimi se tako ali tako srečaš samo na sejmu) in komentarji kot »saj je vsak let enako«. Nasmehneš se, potem pa z druge strani slišiš »saj je res, ampak jaz moram letos salonitke zamenjat in rabim nov cegu«.

In kaj za vas pomeni Sejem DOM? Predvidevamo, da za vsakega nekaj drugega. Če potrebujete novo streho, obnavljate fasado ali kaj drugega, je odločitev, da obiščete sejem pravilna. Tudi sami smo opazili veliko sejemskih popustov, ampak mi smo bili na sejmu iz drugih razlogov.
Vsako leto, ko se odpravljamo na sejem, upamo, da bo letos nekaj novega ali drugačnega. Najprej vam povemo, da se ni nič spremenilo v zvezi s parkirnimi prostori in dostopanjem do njih. Velika improvizacija s »šotorskimi« razstavnimi prostori se vsako leto povečuje tako, da imaš od daleč občutek, da se približuješ velikemu cirkusu. No, mogoče to ni daleč od resnice  sejemski cirkus, za vsakega nekaj malega in čez par dni se karavana preseli na drugi sejem...

Včasih manj pove veliko več – razstavni prostor podjetja Riko

Letošnja ponudba strešne kritine in strešnih dodatkov (katere na sejmu zlepa ne najdeš) je na nivoju preteklih let. Poznavalci takoj opazijo novo kritino (bakrena kritina KME) ali nove modele strešnikov (Creatonova nova strešnika Maxima in Rapido).
Moramo pohvaliti velika prizadevanja na področju ekologije, varčevanja z energijo (tukaj je vloga strehe zelo pomembna), vse večjo ponudbo solarnih sistemov in fotovoltaike, sistemov za izolacijo, prizadevanja na gradnji pasivnih hiš ... vse našteto je zelo pomembno pri edukaciji in ozaveščanju ljudi, da bo treba nekaj spremeniti. In če lahko nekaj spremenimo, da živimo boljše in še znižamo stroške življenja - zakaj pa ne!
Tudi letošnja ponudba strešnih kritin je zelo pestra in večina razstavljalcev ponuja »lepe« sejemske pupuste. Zato, če potrebujete novo streho ali vsaj  nasvet, pohitite - imate še nekaj dni časa.

Na nekaterih razstavnih prostorih je bilo opaziti veliko lepih detajlovLetošnji sejem z višine

Tudi letos smo bili pozorni na to, kako so urejeni razstavni prostori. Mogoče se bo kdo vprašal zakaj nam je to toliko pomembno. Odgovor je preprost - zato, ker tudi obiskovalci želijo videti nekaj lepega in drugačnega, in zato, ker to niso več tisti stari časi »ko je vse bilo dobro«. In prav je tako. Nekaj razstavnih prostorov je letos res izstopalo - Riko nam je na primer pripravil pravo pašo za oči s svojo minimalistično postavitvijo in lepimi detajli, Oben-Auf z obilico programa strešnih kritin in novega programa fasadnih sistemov v elegantni temni barvi, Tondach v večno elegantni črno-beli postavitvi navdušuje kot letošnja Armanijeva modna kolekcija jesen-zima 2009.

Vodja marketinga podjetja Tondach ga. Marja DolamičČrno na belem ali Belo na črnem - kaj nam želijo sporočiti iz podjetja Tondach?

Veseli nas, da so nekateri dojeli, da sejemski prostor pomeni veliko več kot razkazovanje eksponatov. Verjamemo tudi, da podjetja izstopajočih razstavnih prostorov niso zaradi tega porabila veliko več sredstev, ampak so z dobrim načrtovanjem in organizacijo dosegli željeni učinek. Mogoče se nekateri ne bodo strinjali s trditvijo, da je to potrebno, ampak odgovor je »čas gre naprej« in veseli smo, da v teh »čudnih« časih lahko poročamo o pozitivnih stvareh.

Podjetje Rheinzink se predstavlja s kvalitetnim strešnim in fasadnim programomIn ko začne curljati na vse strani je Enke prava odločitev!

Upajmo, da bomo drugo leto še bolj navdušeni nad ponudbo, cenami, razstavnimi prostori in nikakor ne smemo pozabiti naše vsakoletno navdušenje nad parkiranjem v času Sejma DOM.

Vidimo se na Sejmu DOM 2010 - vaše uredništvo nastrehi.net!