Sejem DOM 2006

Kazalo prispevkov

Sejem DOM 2006 in kaj smo tam videli...Sejem DOM 2006 in kaj smo tam videli...Sejemska repriza že 45.
Vsakič ko se odpravljamo na kakšno sejemsko prireditev na Gospodarsko razstavišče v Ljubljani so naši živci na hudi preizkušnji. In žal, vsako leto se ponovi pričakovano, naši strahovi so bili upravičeni - namreč če hočeš svojega jeklenega konjička varno parkirati, varno pomeni brez dodatnih listkov redarjev, ugotoviš, da tudi letos ne bo boljše. In sledi vrtenje v krogu, mrzlično iskanje parkirnega prostora in upanje, da bo ta že za naslednjim vogalom.

Kako malo je potrebno, da razstavni prostor zaživi...Kako malo je potrebno, da razstavni prostor zaživi...
Kako malo je potrebno, da razstavni prostor zaživi...
Za nas so vsi problemi izginili, ko smo po polurnem vrtenju zagledali prazen parkirni prostor. Zmagali smo! Vseeno smo si tudi letos zastavili vprašanje: kdaj mislijo že enkrat urediti parkirne prostore?
Naše uredništvo se je tudi letos na sejem DOM odpravilo zaradi novosti na področju strešnih kritin, strešnih dodatkov in vsega ostalega v povezavi s streho (dimniki, sistemi ogrevanja...).


Razstavni prostor na odprtemRazstavni prostor na odprtem
Razstavni prostor na odprtem

Nadstre�ki prekriti s polikarbonatnimi plo��amiNadstre�ki prekriti s polikarbonatnimi plo��ami
Nadstre�ki prekriti s polikarbonatnimi plo��ami
Izbira strešnih kritin je bila pestra tako kot vsako leto ampak na tem področju nismo opazili velikih novosti, razen večje barvne izbire strešnikov. Našo pozornost si je pridobil »antični« strešnik, ker s svojimi barvnimi prelivi  daje strehi dinamičen in nekoliko »postaran« videz.  Uporabljajo ga za pokrivanje manjših in večjih objektov, pogosto tudi za  sanacijo streh zgdovinsko zaščitenih objektov.
Letos smo upali, da bo nekaj več ponudnikov - razstavljalcev z raznimi dodatki za gradnjo strehe - folijami, trakovi, kleparskimi izdelki... in ostali smo razočarani. Razstavnih prostorov s tako vsebino ni bilo, razen nekaj minimalnega s strešno folijo in kleparskimi izdelki.
Informacije o dimnikih in strelovodih smo lahko dobili na dveh ali treh mestih in to pri že znanih razstavljalcih.

Predstavili so se tudi razstavljalci ogrevanja z biomasoPredstavili so se tudi razstavljalci ogrevanja z biomaso
Predstavili so se tudi razstavljalci ogrevanja z biomaso

Ogrevanje z biomasoOgrevanje z biomaso
Ogrevanje z biomaso
Boljšo predstavitev so letos pripravili na področju »ogrevanja na biomaso«, kot nadomestni vir energije. Tuji in naši razstavljalci so predstavili sistem ogrevanja na biomaso (kotli za ogrevanje), njegove prednosti in na kakšen način spremeniti način dosedanjega ogrevanja - pomoč države v obliki subvencioniranja.