38 MOS v Celju se je poslovil

Kazalo prispevkov

 Letošnji MOS v Celju se lahko pohvali z lepim vremenom in večjim obiskom kot lansko leto, nekaj več kot 175000 obiskovalcev (lansko leto okrog 171000 obiskovalcev).
Kaj pa vsebina sejma in kaj pravijo obiskovalci?
Obiskovalci so bili zadovoljni z vremenom, glede, da v Sloveniji že celo poletje gledamo v nebo in nosimo dežnike kot Angleži.

Predvsem jih je pritegnil vikend program z bolj sproščenimi temami - šport, glasbene prireditve, modna revija...
Veliko obiskovalcev je bilo navdušenih nad predstavitvijo Slovenske vojske – spust po vrvi iz lebdečega helikopterja in spust po vrvi s strehe Modre dvorane, ogled različnih motornih vozil, opreme in oborožitve slovenske vojske.

Foto: MOS / Nataša M�llerFoto: MOS / Nataša M�ller
Za razstavni del sejma je večina komentirala »vsako leto je enako«. Verjetno tudi res, ker je prikaz vsebine na razstavnih prostorih vsako leto enak, brez domišljije. To je predvsem krivda vsakega posameznika - razstavljalca posebej. Za tako prireditev, ki predstavlja promocijo podjetja ali obrtnika, bi bilo treba vložiti več »energije«, ker včasih imaš občutek (vsaj kar zadeva razstavljalce gradbenega materiala), da se »štandi« šablonsko prestavljajo iz Ljubljane v Gornjo Radgono ali Celje. To je dokaz, da naša podjetja in  obrtniki, tako veliki kot majhni nimajo razdelane strategije predstavitve svojih izdelkov (izjema so mogoče tista podjetja, ki vlagajo v reklamo in jih zasledimo vsakodnevno v medijih).
Kaj to pomeni za bodoče sejme? Enostavno, da smo obsojeni na nezanimive predstavitvene vsebine, katere bo organizator poskušal nadomestiti z obsejemskimi vsebinami (kot letos MOS) in tako vsaj z enim delom sejemske ponudbe zadovoljiti obiskovalce.
Kako ste se imeli vi? Upamo, da v redu in če ste obiskali sejem, da ste našli tudi nekaj za svoj »užitek«.
Toliko o letošnjem MOS-u, oglejte si še fotomaterial in do naslednjega sejma lepo pozdravljeni.