Tondach v barvah jeseni tudi s posebno ponudbo

ImageImage

TONDACH VLEČENI ZAREZNIK OD 5.9. DO 30.9.2005


TONDACH Vlečeni zareznik je tradicionalna kritina slovenskega podeželja. Hiši daje poseben izgled. Toplino, domačnost in varno zavetje za brezskrbno bivanje. Odlikuje ga velika kakovost. Strešnik, ki so ga včasih uporabljali za pokrivanje gospodarskih in pomožnih objektov, so izdelovali samo v naravno opečni barvi. Danes sistem sodobne proizvodnje Tondach Slovenija d.o.o., omogoča tudi engobiranje strešnikov, ter s tem tudi večjo možnost izbire barv, keramičnih, nekeramičnih dodatnih elementov, za lepši in funkcionalnejši  izgled strehe, iz programa Tondach tuning.

ImageImage

Opečna strešna kritina je preživela vsa mirna in manj mirna obdobja ustvarjanja in uničevanja. Zarezniki  se na strehah hiš pojavljajo že od leta 1896. Kljub tradicionalnemu izgledu, ki se je v celoti ohranil vse do danes, so obdržali tudi svojo funkcionalnost. Ponudba strešne kritine je zelo velika.


ImageImage JESENSKA PRODAJNA AKCIJA OD OD 5.9. DO 14.10.2005

TONDACH Sulm - stiskani strešnik z dvojno globoko stransko zarezo, ki omogoča posebno tesno prekrivanje in s tem zaščito pred vdorom vode ob nalivih, snega ob snežnih metežih in praha z vetrom. Srešnik Sulm je primeren za pokrivanje streh že od 15 stopinj dalje. Značilni izgled mu daje visok pokrivni greben in izstopajoči val, ki tudi omogočata, da voda s strehe teče usmerjeno in hitro.

TONDACH Landdach - stiskani strešnik z dvojno globoko čelno in stransko zarezo. Ima dve globoki  koriti, ki sta ločeni z osrednjim grebenom, kar mu omogoča posebno tesno prekrivanje in varnost  pred nalivi. Konstrukcijsko najboljša rešitev za stranski zaključek strehe je Tondach krajnik. Krajnik skupaj z zaključno ploščo je izdelani čelni (stranski, vetrni) zaključek strehe, tako, da ta del strehe ne potrebuje več nobene dodatne obdelave – zaščite pred vremenskimi vplivi.

TONDACH Bobrovec
- je gladki, vlečeni strešnik,  klasične lepote, preprost in nevsiljiv.  Spada med najbolj tradicionalne strešnike in je na razpolago v številnih oblikah, kot segmentni, koničasti, gotski, cerkveni ter model  Steyr (bombiran). Preprosta, majhna in enostavna oblika strešnika omogoča pokrivanje streh raznih oblik in zadnje čase vse bolj zahtevnih delov streh, kot so žlote,  stožci in frčade (netopirjeva frčada).
Trajnost spomina ohranja preteklost živo. Strešniki vzeti iz pozabe prinašajo v naš čas svoje dragoceno sporočilo. Toplino in varnost domačega ognjišča, tišino in mir. Zadovoljstvo bivanja. Pomen tradicije v arhitekturni dediščini. Ker se je lepo vračati domov.

ImageImage

38. MOS CELJE

Barve jeseni vam bo razkrila galerija opečnih kritih na sejmu MOS v Celju.
Pričakujemo vas v hali J. Tam, kjer vas bo v zraku vabil zepelin Tondach.