Odprt največji obrtni sejem v Sloveniji - MOS 2005

Predsednik vlade RS Janez Janša in direktor uprave Celjskega sejma mag. Franc Pangerl med ogledom sejma / Foto: MOS / Nataša M�llerPredsednik vlade RS Janez Janša in direktor uprave Celjskega sejma mag. Franc Pangerl med ogledom sejma / Foto: MOS / Nataša M�llerSejem, ki bo odprt do srede 14.09.2005, je odprl predsednik vlade Janez Janša. Prisotni so bili tudi številni ministri, gospodarstveniki, obrtniki, kateri so si skupaj s predsednikom vlade ogledali razstavne prostore.
Predsednik vlade je govoril o »relativni« gospodarski stabilnosti v Sloveniji, o povečanem izvozu v države EU, ter, da število zaposlenih od januarja narašča.

 

Po njegovem je eden od največjih problemov finančna nedisciplina – v prihodnje (sprememba pri obračunu davka) naj bi se DDV, do določenega zneska, v notranjem prometu obračunaval na plačano realizacijo.

38. MOS / Foto: MOS / Nataša M�ller38. MOS / Foto: MOS / Nataša M�ller
Predsednik OZ Slovenije g. M. Klun je v govoru povedal, da stanje v slovenskem malem gospodarstvu in slovenski obrti ni najbolj zadovoljivo (finančna nedisciplina, davčna zakonodaja, manj birokracije, ugodnejši finančni viri...).
V popoldanskem času si je sejem ogledal tudi predsednik republike Janez Drnovšek in povedal, da sta malo gospodarstvo in obrt za Slovenijo zelo pomembna, ker ustvarjata precej delovnih mest.
V naslednjih dneh se bodo zvrstile številne strokovne in druge prireditve.

Danes, 08.09.2005, je na sporedu dobrodelni koncert (izkupiček od prodanih kart je namenjen za delovanje samopomočne skupnosti za odvisnike) na katerem bodo nastopili: Mambo Kings, Saša Landero, Korado&Simona, Ivan Hudnik, Ivan Benčina s prijatelji.

Spremljajte dogajanja s sejma na naših straneh - vaš nastrehi.net