Solarna zgodba – Heckert Solar AG

Uspešna evropska zgodba proizvajalca fotovoltaičnih modulov

Uspešna evropska zgodba proizvajalca fotovoltaičnih modulov Heckert Solar AGOptimizacija fotovoltaičnih sistemov

Podjetje Heckert Solar se uvršča med vodilne proizvajalce visoko zmogljivih solarnih modulov vrhunske nemške kvalitete. Paleta proizvodov podjetja Heckert Solar iz Nemčije vključuje polikristalne in monokristalne solarne module različnih zmogljivosti in razredov moči. Dodatna ponudba podjetja so kompletni sistemi za fotovoltaiko, kot so podkonstrukcije, razsmerniki, kabli itd. Od ustanovitve podjetja leta 2001 je glavni cilj kvaliteta. To je razlog, da proizvajajo le v Nemčiji, kar za večino drugih prizvajalcev fotovoltaičnih modulov ne drži. Danes podjetje Heckert Solar združuje več kot 200 zaposlenih in ima nominalno proizvodnjo 180 MW.

Maksimalna zmogljivost sistema

Po zaslugi oddelka za razvoj, natančnim testom in vrhunskim inštalaterjem je podjetje Hecker Solar zmožno ponuditi enega najbolj dovršenih in učinkovitih fotovoltaičnih sistemov na ključ. Moduli so le prve »A« kakovosti – v razredu 0/+4,99Wp. Izkušnje zagotavljajo idealno razmerje med sistemom modulov in posameznimi razsmerniki ter razvrščanje modulov na posamezne stringe z upoštevanjem posameznih karakteristik modula. Na nazadnje je pomembna tudi visoka kvaliteta kablov in izboljšave IP box-ov s samo enim kablom. Kot prvi proizvajalec na svetu podjetje Heckert Solar nudi kable 6 mm2  v konektorjih modulov.

11 let garancije za module

heckert solar logoPodjetje Heckert Solar je uspešno zagnalo popolnoma novo in 100% avtomatizirano proizvodnjo linijo – to je ena najbolj modernih tovrstnih tovarn na svetu. Zaradi hitrega prehoda na popolno avtomatizcijo je podjetje sposobno nuditi dolgo 11-letno garancijo, vse od 1.1.2011, kar je postal nov standard v tej branži. »Vodilne proizvodne linije, motivirani in strokovno usposobljeni zaposleni, več kot 100 testnih postaj in lasten know-how so garancija za pravo nemško kvaliteto z visokim donosom za daljše časovno obdobje«, poudarja vodstvo.

Sončna elektrarna 4-SE na kmetijskem objektu - kmetija Šijanec Roman

Uspešen vstop na vzhodnoevropske trge

Podjetje Heckert Solar se je odlično izkazalo tudi v vzhodni Evropi. Instalacije potekajo namreč v osmih državah vzhodne Evrope. Ta rezultat je mogoče pripisati predvsem kvaliteti in visokim donosom modulov ter dolgi življenski dobi le-teh, kar potrjujejo številne reference.

Prednosti na trgu

Proizvodnja, ki poteka izključno v Nemčiji, kompaktna izvedba (54 celic na modul), 4 mm steklo, enostavno rokovanje, dokazana kvaliteta, perfekten videz, najvišja možna stabilnost, dovršen solar-box, najvišja možna varnsot v delovanju, hitra montaža, zajetno certificiranje: TÜV (IEC/EN 61215 and 61730 vključno z mehanskim testom – sneg 5400 Pa. IEC/EN 61701 test korozivnosti – sol, megla, MCS, CSTB (za Solrif® module – integracija v streho), ugodno razmerje stroški/razred izdelka in 11 let garancije za proizvod do prednosti, ki jih ponuja Heckert Solar.

Napisal: Michal Pavliček
 

Sončne elektrarne Heckert Solar in razstavni prostor podjetja ProSigma